Zielsverwantschap eenheid

Shasja Angel light

Zielsverwantschap

 

Bepaalde personen kom je in meerdere levens tegen, er is dan een band ontstaan, een zielenband. Een 'toevallige' ontmoeting kan ineens heel vertrouwd overkomen. Het voelt als of je elkaar al jaren kent. Toch is dit niet het geval in het huidige leven. Als je dat gevoel hebt, ga er maar van uit dat dit met zielsverwantschap te maken heeft. Er kunnen dan plots hele mooie gesprekken en vriendschappen ontstaan.

 

Met familie heb ik weinig alleen mijn naasten, mijn kinderen en ouders. Je familie krijg je van af je geboorte, ze hebben je de genen meegegeven van dit aardse bestaan. Erfelijke eigenschappen mee gegeven je kleur ogen, je figuur, en bepaalde karaktertrekken. Soms ook ziektes waar een geslacht gevoelig voor kan zijn. En dan houd het voor mijn gevoel op. Bloedbanden zeggen mij niets. Meer dan de erfelijke lijnen, zit er voor mij niet in. Mijn echte familie zijn mensen waar ik een zielsverwantschap mee voel. Die me weten te raken, tot diep in mijn tenen. Waar ik een stukje van mezelf in herken. Ook al zijn we genetisch niets van elkaar, toch voelt het als of ik ze mijn hele leven al ken.

 

De herkenning voelt als een thuis komen, en er kan dan diepe band ontstaat. Al betekent dit niet, dat je dan ook de rest van je leven contact zult houden. Soms kom je maar tijdelijk bij elkaar op het pad, omdat je wat van elkaar kunt leren, of elkaar nodig hebt op een bepaald punt in je leven. Maar het feit is wel, als je zo’n iemand ontmoet dat het als een thuis komen voelt. Sommige relaties duurt al eeuwen. Zo als ik met Sheela. Het komt voor, dat zielen die naar beneden gaan, de afspraak maken om elkaar te zoeken. Wat niet altijd lukt, want in een leven maken we immers allemaal keuzes, waardoor de toekomst veranderd kan zijn. Maar als het zo mag zijn kom je ooit bij elkaar op het pad.

 

Onderdeel van het geheel

 

Ik en geloven gaan moeilijk samen, het geeft mij een te grote beperking, in mijn denken en gevoel. Mijn geest/ziel is te vrij om zich te kunnen binden aan wat voor geloof dan ook. Maar uiteraard is dat puur iets van mezelf. Ik startte mijn zoektocht naar het diepere bestaan van het leven al op vrij jonge leeftijd. Door mijn opvoeding had ik de mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen en vele dingen zelf te ontdekken. Ik werd op jonge leeftijd al vaak op mezelf terug geworpen in keuzes te maken. Mijn weg werd een harde leerschool door vallen en opstaan. Toch gaf mij juis dit, de mogelijkheid, om zelfkennis en meningen te vormen. Gedachten die puur uit mezelf kwamen en niets met invloeden van buitenaf te maken hadden. Ik leerde zwijgen, maar juist dat zwijgen gaf mij de mogelijkheid om diep in mezelf beelden gedachten te vormen. Want wat er binnen in mij leefde kon niemand kapot maken, dat was van mij!

 

In mij gedachten gevoelens was ik vrij om te zijn wie ik wilde zijn. Dit maakte van me een stil kind die nauwelijks opviel en vrijwel onzichtbaar was voor haar omgeving. Ik observeerde, keek wat mensen deden, wat ze zeiden, en hoe ze handelden. Mijn gevoel werd heel belangrijk voor me, en hier vertrouwde ik blindelings op. Want heel vaak was wat er uit de mond kwam van de mens, anders dan wat zij van binnen voelde. Ze lachten wel, maar ik voelde verdriet of boosheid. Sommige mensen ging ik uit de weg, en op andere trok ik juist aan. Vaak waren het de verschoppelingen waar ik mij voor openstelde, hun energie was anders. Al had ik toen nog geen besef van energie. Mijn observatie zette me vaak voor een raadsel, want waarom waren mensen zoals ze waren? Waarom zo gemeen en hard voor elkaar? Roddelen achter een anders rug om. Oordelen vormen een andere veroordelen. Al gauw kwam ik er achter dat de beste stuurlui aan wal stonden.

 

Toen ik ouder werd vroeg ik me vaak af waarom mensen hier sowieso waren? Wat hadden ze voor nut? Een boom en planten zorgden voor zuurstof, dieren diende ervoor om de kringloop van het leven in balans te houden. Eten en gegeten worden. Een Bij, vlinder en ook andere insecten bestoven de bloemen zodat ook deze tot ontplooiing konden komen. Insecten werden gegeten door vogels. Enz. Het was me volkomen duidelijk waarom het dierlijk leven/natuur was zoals hij was. Ik voelde me verbonden met de natuur de dieren. Ik voelde elk grassprietje en voelde me daar onderdeel van. Bomen brachten me in verrukking, ze waren zo groot, en ze gaven ons zuurstof ze hoorde bij mij! Vogels konden vliegen en hoe geweldig leek het me niet om met ze mee te vliegen. Want dat was echt vliegen. Vliegtuigen maakten te veel lawaai en maakte me bang. De kleuren van de verschillende bloemen hoe mooi allemaal wel niet! En dan nog die verschillende soorten dieren zo perfect op elkaar afgestemd. De kringloop van het leven. En ik hoorde daar bij. De zon gaf mij warmte, de regen gaf de bomen planten en dieren water. De maan gaf licht in het donker. En de sterren er waren er zoveel, dat waren lichtjes aan de hemel. En ook daar hoorde ik bij. Er waren moment dan voelde ik me klein en nietig en omarmde het leven. Voor mij was alles een geheel misschien voelde ik zelfs overal wel energie, en dat was voor mij god. Alles leefde en bezat de kracht om te groeien en te ontwikkelen. Die kracht was god. En dat is eigenlijk zo gebleven.

 

Meditatie

 

Ik zal mijn ogen sluiten

sluit de gedachten buiten

even energie van moederaarde

en de kosmos

laat de energieën tot mijn komen

deze neemt mij mee naar mijn dromen

jou stem is het die me begeleid

en me even van de aardse gedachten bevrijd

ik zie wolken zie de lucht

jij neemt me mee op een zweefvlucht

energieën om me heen

ik besef ik ben niet alleen

een half uur zweef ik met je mee

ik kom tot rust

mijn angsten zijn van de baan

ik ga terug naar mijn aardse bestaan

mijn lichaam weer opgeladen

ik kan er weer tegen

voor even

 

 

Shasja

Soms

 

 

Soms zou ik willen

wat zou ik willen?

Heb ik een wil?

mee draaien in de mallemolen

dagen aan elkaar geregen

de zin en onzin van het bestaan

 

waarvoor?

waarom?

waar naar toe?

soms een sprankje licht

waar ik voor zwicht

 

strek mijn hand uit

met mijn vingertoppen

raak ik het aan

voel de liefde de warmte

en word één

draag het in mijn hart

koester het

en deel het uit

 

in de hoop dat dit licht

grote zal worden

het andere ook zal raken

zodat er eindelijk liefde is

liefde in de wereld

liefde voor elkaar!

 

 

Shasja