Levenslessen en beschermengelen.

Shasja Angel light

Reïncarnatie en oude zielen

 

Een mensen leven bestaat uit een levenscyclus, van geboren worden en dood gaan, 'reïncarnatie'. In het Christendom en andere stromingen geloven ze hier niet in, maar wel in het Hindoeïsme en boeddhisme. Wat is reïncarnatie? Een herhaling van geboren worden en sterven en opnieuw geboren worden. Waarom is er die herhaling? Simpel gezegd om een betere ziel te worden, een volmaakte ziel. Sommigen zien het als een straf omdat ze iets in een vorig leven fout zouden hebben gedaan. Zo zie ik het niet! Ik zie het als een mogelijkheid om te leren en elke keer een beetje dichterbij te komen naar een verlichtte ziel. Ik zie het als een puzzel die elke keer beter gelegd word. Bij elke leven krijg je er stukjes bij, net zo lang tot de puzzel klaar is. En dan ben je een verlichtte ziel. Wat is een verlichtte ziel? Dit houdt in dat er zoveel licht/liefde in de ziel aanwezig is dat het volmaakt is. Het is één met alles om zich heen.En hoef je in principe niet meer terug te komen op de aarde.

 

Maar toch zijn ze onder ons lichtwezens of oude zielen. Personen die al zoveel levens hebben gehad dat ze een wijsheid bezitten al van kinds af aan. Ze zijn hier om te helpen, en weten wat hun doel is hier op aarde. Al zijn ze dat soms even tijdelijk vergeten naar mate ze ouder worden, naar school gaan. En er alleen aan het verstand gewerkt word. Vaak kennen ze periodes van eenzaamheid omdat ze geen aansluiting lijken te kunnen vinden met hun omgeving. Ze Voelen zich een vreemde eend in de bijt.

Het gedrag van de mens zet hun voor een raadsel. Ze hebben een innerlijk weten. Ze beseffen hoe het leven zou moeten zijn. Hun geweten is veler maler sterker ontwikkeld dan de doorsnee mens. Hun leven is nooit gemakkelijk en ze zullen leren door vallen en opstaan. Ze moeten soms letterlijk een strijd leveren met kwade elementen van het leven! Maar komen altijd sterke uit de strijd.

 

Ze kunnen afdwalen en hun pad even kwijt zijn, soms duurt het jaren voor ze hun pad weer gevonden hebben. Wanneer ze hun pad gevonden hebben en de puzzel stukjes in elkaar vallen, is hun krachten sterker dan ooit te voren. Ze dragen de pure liefde in zich en kunnen dit uitdragen in hun omgeving! Ze bieden je een helpende hand aan wanneer je het nodig hebt. Pak deze hand want ze zullen je veel dingen kunnen leren. Hun liefde in onbaatzuchtig, ze hebben inzichten die de doorsnee mensen missen. Het zijn geen heilig der laatste dagen, want ook zij zijn onderhevig aan hun gevoelens, emoties. Want boven al zijn ze gewoon mens, met net even iets meer wijsheid.

 

Beschermengelen en leermomenten.

 

Nu even wat extra informatie over beschermengelen. Mensen gebruiken het woord beschermengel regelmatig. In het bijzonder wanneer er een ongeluk gebeurt is, en de persoon tegen alle verwachtingen in, het overleefd heeft. Er wordt dan gezegd die heeft een engeltje op zijn schouder gehad. Vaak word het lacherig gezegd. Ik weet dat deze wezens echt bestaan, door mijn eigen ervaring. Maar wat zijn beschermengelen? Wie zijn ze? Wat ik ervan weet, is dat je altijd een band mee hebt. Banden die vaak zijn ontstaan uit vorige levens. Hele hechte banden anders zouden ze je ook niet kunnen helpen op je levenspad. Wat doen beschermengelen? Ze proberen je te beschermen op moeilijke of gevaarlijke momenten in je leven. Ze waarschuwen in geval van nood. Ook wel intuïtie genoemd. Je kent het vast wel dat je ineens het gevoel heb dat je een andere route moet nemen dan die je normaal rijd. Of ineens geen prettig gevoel van een persoon of op een plek krijgt.

 

Niet iedereen voelt zijn lichtwezen, dat heeft dan ook weer te maken hoeveel levens je gehad heb. Bewustwording van het zijn. Hoe meer levens je gehad heb, hoe beter het contact kan zijn met je beschermengel. Dan komt er natuurlijk de onvermijdelijk vraag naar boven als ieder een beschermengel bij zich heeft, waarom overkomen sommige mensen dan zulke vreselijke dingen? Voor menselijke begrippen vaak niet te begrijpen. En het voelt als oneerlijk! Ik denk en voel dat alles een leermoment is, ook de slechte dingen in het leven. Alles heeft een bepaald doel, om inzichten te krijgen. Hoe zwaarder het leven, hoe mooier de ziel word. Door gebeurtenissen om te zetten naar iets positiefs er een leermoment van te maken, ontwikkeld de ziel. Beschermengelen zijn er om ons te helpen op het levenspad die we moeten gaan. Ieder mens heeft zijn eigen pad te volgen, en zijn eigen taak hier, zijn doel. We mogen allemaal zijn zoals we zijn. Ieder mens met zijn eigen unieke mogelijkheden.

 

 

 

 

 

 

 

Wat is liefde

 

wat is houden van?

hoe werkt het?

het hart laat zich niet sturen

het heeft zijn eigen ritme

 

woorden die raken

woorden die strelen

woorden die mijn dag kleuren

ze betekenen zoveel voor mij

 

ik wacht en kijk

hopen op jou woorden

woorden die me bekoren

woorden die me raken

mijn dagen mooier maken

 

mijn hart klopt

het is ons ritme

daar kan voor mijn gevoel niets aan tippen

dus voor jou opnieuw

die 4 woordjes

ik hou van jou

 

 

Shasja

Jij en Ik

 

 

De kracht zo in jou aanwezig

vele pijnen gevoeld

altijd doorgegaan

van een afstand kon ik je

bij staan

vele levens samen

verbonden door het eeuwige licht

zo sterk en puur

een eenheid ongekend

de keuze om samen te blijven

onze krachten te bundelen

alleen samen zijn we sterk

de één verbonden aan de ander

laat het licht in ons branden!

we gaan door!

 

Sheela