Levenslessen, beschermengelen en Sheela

Contact als volwassenen

 

mijn twintigste ging ik opzoek naar het paranormale, in de hoop antwoorden te vinden wat ik voelde, wat het was. Ontdekken dat er meer was tussen hemel en aarde. New age ging ik me in verdiepen, en ook verschillende religies onderzocht ik. Overal vond ik wel antwoorden maar ook meer vragen. De ontdekking over reïncarnatie opende een nieuwe wereld voor me. Het verklaarde veel, ook bepaalde dromen die ik had. Ik ging ook dingen lezen over beschermengelen geleidegidsen. Mijn geluk was groot toen ik plots een stem ging horen, in de overtuiging dat het om mijn geleidegids ging. Vertrouwde ik deze stem, tot ik plots vreemde informatie door kreeg, en een valse lach hoorde. Ik blokkeerde deze gave van helderhorend, want het maakte me bang.

 

Jaren deed ik hier niets mee, tot het moment dat ik opnieuw een stem hoorde. Dit keer was het anders, met deze stem kon ik gewoon praten. Hij stelde zich voor als Yvan, hij zei dat hij me verder zou helpen op mijn spirituele pad. Maar toen was ik eigenlijk nog niet zover om echt dingen met mijn gaven te doen. Ik leefde mijn leven en werd opgeslokt door mijn omgeving. Toch vond ik het prettig dat Yvan er was. In moeilijke moment kon ik altijd met hem praten. Alles veranderde toen ik in december 2012 besloot om mijn eigen pad te gaan. Ik moest afscheid nemen van Yvan en kreeg contact met Sheela.

 

Wat dit allemaal voor gevolgen zou hebben kon ik nog niet overzien. Slapend had ik de laatste jaren door gebracht, ik was in een modus blijven hangen, van gewoon doen, elke dag was het, het zelfde kringetje. Een lichtwezen die de taak “vergeten” was of in ieder geval genegeerd had. Tja en dan kom toch onherroepelijk de tijd om te ontwaken, en de dingen te doen, waarvoor ik voor dit leven gekozen had. Het uit de kast komen betekende zoveel meer, dan alleen mijn geaardheid. Dat was slechts een klein onderdeel van het gebeuren. De rups die in het cocon zat brak uit en werd het lichtwezen die ze moest worden. Maar toch dit lichtwezen was er nog niet, vele stormen van orkaankracht kwamen in deze periode die volgde op mijn pad.

Shasja Angel light

Reïncarnatie en oude zielen

 

Een mensen leven bestaat uit een levenscyclus, van geboren worden en dood gaan, 'reïncarnatie'. In het Christendom en andere stromingen geloven ze hier niet in, maar wel in het Hindoeïsme en boeddhisme. Wat is reïncarnatie? Een herhaling van geboren worden en sterven en opnieuw geboren worden. Waarom is er die herhaling? Simpel gezegd om een betere ziel te worden, een volmaakte ziel. Sommigen zien het als een straf omdat ze iets in een vorig leven fout zouden hebben gedaan. Zo zie ik het niet! Ik zie het als een mogelijkheid om te leren en elke keer een beetje dichterbij te komen naar een verlichtte ziel. Ik zie het als een puzzel die elke keer beter gelegd word. Bij elke leven krijg je er stukjes bij, net zo lang tot de puzzel klaar is. En dan ben je een verlichtte ziel. Wat is een verlichtte ziel? Dit houdt in dat er zoveel licht/liefde in de ziel aanwezig is dat het volmaakt is. Het is één met alles om zich heen.En hoef je in principe niet meer terug te komen op de aarde.

 

Maar toch zijn ze onder ons lichtwezens of oude zielen. Personen die al zoveel levens hebben gehad dat ze een wijsheid bezitten al van kinds af aan. Ze zijn hier om te helpen, en weten wat hun doel is hier op aarde. Al zijn ze dat soms even tijdelijk vergeten naar mate ze ouder worden, naar school gaan. En er alleen aan het verstand gewerkt word. Vaak kennen ze periodes van eenzaamheid omdat ze geen aansluiting lijken te kunnen vinden met hun omgeving. Ze Voelen zich een vreemde eend in de bijt.

Het gedrag van de mens zet hun voor een raadsel. Ze hebben een innerlijk weten. Ze beseffen hoe het leven zou moeten zijn. Hun geweten is veler maler sterker ontwikkeld dan de doorsnee mens. Hun leven is nooit gemakkelijk en ze zullen leren door vallen en opstaan. Ze moeten soms letterlijk een strijd leveren met kwade elementen van het leven! Maar komen altijd sterke uit de strijd.

 

Ze kunnen afdwalen en hun pad even kwijt zijn, soms duurt het jaren voor ze hun pad weer gevonden hebben. Wanneer ze hun pad gevonden hebben en de puzzel stukjes in elkaar vallen, is hun krachten sterker dan ooit te voren. Ze dragen de pure liefde in zich en kunnen dit uitdragen in hun omgeving! Ze bieden je een helpende hand aan wanneer je het nodig hebt. Pak deze hand want ze zullen je veel dingen kunnen leren. Hun liefde in onbaatzuchtig, ze hebben inzichten die de doorsnee mensen missen. Het zijn geen heilig der laatste dagen, want ook zij zijn onderhevig aan hun gevoelens, emoties. Want boven al zijn ze gewoon mens, met net even iets meer wijsheid.

 

Beschermengelen en leermomenten.

 

Nu even wat extra informatie over beschermengelen. Mensen gebruiken het woord beschermengel regelmatig. In het bijzonder wanneer er een ongeluk gebeurt is, en de persoon tegen alle verwachtingen in, het overleefd heeft. Er wordt dan gezegd die heeft een engeltje op zijn schouder gehad. Vaak word het lacherig gezegd. Ik weet dat deze wezens echt bestaan, door mijn eigen ervaring. Maar wat zijn beschermengelen? Wie zijn ze? Wat ik ervan weet, is dat je altijd een band mee hebt. Banden die vaak zijn ontstaan uit vorige levens. Hele hechte banden anders zouden ze je ook niet kunnen helpen op je levenspad. Wat doen beschermengelen? Ze proberen je te beschermen op moeilijke of gevaarlijke momenten in je leven. Ze waarschuwen in geval van nood. Ook wel intuïtie genoemd. Je kent het vast wel dat je ineens het gevoel heb dat je een andere route moet nemen dan die je normaal rijd. Of ineens geen prettig gevoel van een persoon of op een plek krijgt.

 

Niet iedereen voelt zijn lichtwezen, dat heeft dan ook weer te maken hoeveel levens je gehad heb. Bewustwording van het zijn. Hoe meer levens je gehad heb, hoe beter het contact kan zijn met je beschermengel. Dan komt er natuurlijk de onvermijdelijk vraag naar boven als ieder een beschermengel bij zich heeft, waarom overkomen sommige mensen dan zulke vreselijke dingen? Voor menselijke begrippen vaak niet te begrijpen. En het voelt als oneerlijk! Ik denk en voel dat alles een leermoment is, ook de slechte dingen in het leven. Alles heeft een bepaald doel, om inzichten te krijgen. Hoe zwaarder het leven, hoe mooier de ziel word. Door gebeurtenissen om te zetten naar iets positiefs er een leermoment van te maken, ontwikkeld de ziel. Beschermengelen zijn er om ons te helpen op het levenspad die we moeten gaan. Ieder mens heeft zijn eigen pad te volgen, en zijn eigen taak hier, zijn doel. We mogen allemaal zijn zoals we zijn. Ieder mens met zijn eigen unieke mogelijkheden.

 

 

 

 

 

 

 

Contact als kind

 

Ik wil dieper ingaan over beschermengelen, en vooral mijn eigen ervaring hierin. Het contact tussen mij en Sheela, hoe het voor mij werkt. Zoals ik al schreef is mijn contact met Sheela intens, vele levens hebben we samen gehad, tot we een eenheid werden, en alleen samen zijn we sterk. We horen bij elkaar als de zon bij de maan. Wij hebben een unieke band dat boven leven en dood gaat. Samen zoeken we dan ook een leven uit, de één als mens de ander als beschermengel. In het verleden wisselende we het af, maar de laatste honderd jaar ben ik toch de gene die weer de sprong waagt.

 

Jonge kinderen staan meer open voor spirituele ervaringen, doordat ze nog in verbinding staan met het goddelijke hun "thuis" waar we allemaal vandaan komen, en weer naar toegaan op het moment dat we van dit leven afscheid moeten nemen. Jonge kinderen staan dus een aantal jaren nog in verbinding met "thuis" dit betekend dat ze ook uittredingen hebben en naar "huis" kunnen gaan, dit gebeurt meestal tijdens de slaap. Afhankelijk van de omgeving waar ze in opgroeien en hoe ver hun ziel gevorderd is, word dat contact steeds minder. Omdat de aarde gevoelsmatig meer een thuis geworden is. En de meeste mensen vergeten gewoon op volwassen leeftijd waar ze vandaan komen.

 

En nu mijn ervaring, toen ik klein was had ik vaak een ontmoeting met de witte dame. Ze was altijd heel lief voor me. Ze leerde me dingen en nam me mee naar mooie plaatsen. Waar bloemen waren of een plek waar we konden spelen, praten, knuffelen. Ze noemde me, mijn kleine Shasja. Ik kan me niet herinneren of ze toen ooit haar naam aan me verteld heeft. Maar voor mij was ze de witte dame. Ik noemde haar zo omdat ze een mooi wit licht uitstraalde, ze had een witte wijde jurk aan en lang blond haar, ze was erg mooi, maar vooral heel lief. Ze gaf me het gevoel dat ik speciaal was, dat het goed was zoals ik was. Bij haar kon ik mezelf zijn. Heel anders dan mijn aardse bestaan wat voor mijn gevoel zoveel harde en kouder was. De momenten met haar waren een thuis komen en gaven me de kracht om mijn aardse bestaan, te leven.

 

Na mate ik ouder werd, vervaagde ons contact, meer en meer. Ze vertelde me dat we spoedig afscheid van elkaar moesten nemen. We zouden weer contact krijgen wanner de tijd er rijp voor was. Dan zouden we gaan doen waar voor ik hier op aarde gekomen was, mijn taak hier. Zij zou me daar bij gaan helpen. Ik was verdrietig, ze droogde mijn tranen en zei; "Je zult me vergeten lieverd."

En ze verdween, ik was haar vergeten of toch niet helemaal? Er bleef een gevoel van een diep gemis achter. Het gevoel dat ik iemand die heel belangrijk voor me was, kwijt geraakt was. En dat was ook zo, maar ze was niet weg, ergens op de achtergrond speelde ze nog steeds een belangrijke rol. Ze waarschuwde me wanneer ik in gevaar verkeerde. Mijn intuïtie, mijn weten.

 

 

De keuze en afscheid nemen

 

Ik wil nu een stuk met u delen hoe het voelt voor de ‘ziel’ en de beschermengel om opnieuw naar de aarde te gaan. Uiteraard van uit het oogpunt van Sheela en mij. Het is een uniek stuk geworden. Ik denk dat het nog nooit eerder van uit dit oogpunt beschreven is. De zwarte tekst is van mij. De paarse van Sheela.

 

Nog even van de warmte genieten iets wat ik een lange tijd zal moeten missen. Ik kijk nog eenmaal achterom, daar waar alles begon. Afscheid nemen doet pijn, vooral omdat ik naar een plek zal gaan waar het zoveel kouder is. Ik kijk mijn liefste aan, al zo lang samen. We vloeien samen, worden één. Het zal een leven duren voor we weer echt samen kunnen zijn, één kunnen worden. Dan is het tijd om te gaan, de moeder is gekozen. Samen beginnen we aan onze taak.

 

Loslaten is altijd moeilijk. Maar als het om je liefste gaat word het veel moeilijker. Het weten wat voor pijnen het zal moeten doorstaan. Een vrijegeest, een reiziger die alles van uit de liefde doet, onbaatzuchtig. Deze vrijegeest zal getest worden, gegeseld. En dat puur omdat het wil voelen, weten wat het is om mens te zijn. En van daaruit het doel te behalen wat het voor ogen heeft. Ik heb er respect voor. En in zeker zin is dat de reden waarom ik van 'haar' hou. En ik bij 'haar' blijf wat ze ook doet. Een reiziger die al zo lang van thuis afgedwaald is. Liefste ik zal je, waar ik kan je bijstaan. En daar lig je nu, als een baby, vele dingen vergeten om zo zuiver mogelijk aan dit leven te beginnen. Zelfs mij herken je niet echt meer. Nu je nog zo klein bent, heb ik de mogelijkheid om je mee te nemen. Je de liefde te geven die jij zo nodig hebt. Het zal jaren van je aardse leven vergen, voordat je weet wie jij bent. En waarlijk zal begrijpen waarom je voor dit leven koos. En zal begrijpen wat wij van elkaar zijn. Maar voor nu kleine slaap. Ik waak over je, mijn kleine Shasja.

 

Het weten in mij aanwezig, ook al ben ik veel dingen vergeten. Diep in mij sluimert het, zodat ik ook op jonge leeftijd wijze uitspraken kan doen. Uitspraken waar de volwassenen niet weten hoe ze hier mee om moeten gaan. Want wat weten kinderen nu eigenlijk? Een fout die menig volwassene maakt. Ik was ongeveer 6 jaar. 2 volwassen waren bij me, tijdens een gesprek zei ik: “Als je voor één mens goed ben geweest, dan heb je niet voor niets geleefd.” Een uitspraak die genegeerd werd, want wat moesten ze hiermee? Waar haalde dit kind deze wijsheid vandaan? Hoe konden zij weten dat daar de kern van waarheid in lag. Een aantal levens heb ik puur voor één ziel gedaan. Ik werd genegeerd en dat bracht me in verwarring want waarom zag men het niet, zoals ik het zag?

 

Er gebeuren dingen in je leven waar ik je niet echt bij kan helpen. Alleen je pijn verzachten. Wanneer je slaapt kan je meenemen naar plekken waar het zoveel mooier is. We wandelen dan door mooie bloemen velden. Jij kleine pure ziel, die zo graag wil, en de wereld om haar heen maar niet lijkt te begrijpen. Ik probeer zoveel mogelijk om nare ervaringen te blokkeren zodat jij de pijn, niet op deze leeftijd al ten volste hoeft voelen. In je slaap droog ik je tranen. En soms huilen we samen. Want jouw pijn is ook mijn pijn, al begrijp jij dat nu niet. Nog even kan ik bij je komen, maar uiteindelijk komt het punt dat ik je voor een langere periode los moet laten. Je bent dan te menselijk geworden. Toch ook dan zal ik over je waken.

 

Ik zie je opgroeien, zie dingen gebeuren, zie hoe je met het gebeuren omgaat. En dan komt het punt dat ik je los moet laten. En dat doet pijn. Ons afscheid, jouw tranen en ook die van mij. Toch blijf ik bij je, soms weet ik dat jij mij voelt. Want echt weg ben ik niet. Nee liefste dat nooit. En dan komt het punt dat het tijd is. Tijd om wakker te worden. Het verheugt mij, maar ik weet dat je pad die je nu gaat volgen niet zonder slag of stoot zal gaan. Langzaam beetje bij beetje probeer ik je duidelijk te maken hoe het is. Ik laat het jezelf ontdekken, omdat ik weet dat dit de enige manier is dat jij het zult begrijpen. Nu zijn we weer samen, ik weet dat je het soms nog moeilijk hebt om het allemaal een plekje te geven, zelfs misschien te geloven of het klopt wat jij voelt en ervaart. Maar ik ben super trots op jou!

 

 

 

Wat is liefde

 

wat is houden van?

hoe werkt het?

het hart laat zich niet sturen

het heeft zijn eigen ritme

 

woorden die raken

woorden die strelen

woorden die mijn dag kleuren

ze betekenen zoveel voor mij

 

ik wacht en kijk

hopen op jou woorden

woorden die me bekoren

woorden die me raken

mijn dagen mooier maken

 

mijn hart klopt

het is ons ritme

daar kan voor mijn gevoel niets aan tippen

dus voor jou opnieuw

die 4 woordjes

ik hou van jou

 

 

Shasja

 

 

De kracht zo in jou aanwezig

vele pijnen gevoeld

altijd doorgegaan

van een afstand kon ik je

bij staan

vele levens samen

verbonden door het eeuwige licht

zo sterk en puur

een eenheid ongekend

de keuze om samen te blijven

onze krachten te bundelen

alleen samen zijn we sterk

de één verbonden aan de ander

laat het licht in ons branden!

we gaan door!

 

Sheela

Jij en Ik

Het ritme

Mijn hart heeft vele littekens en wonden

sommige beginnen langzaam te genezen

anderen liggen nog open

maar het bloeden is gestopt

af en toe drupt het nog

 

mijn hart niet meer ongeschonden

maar toch het klopt

het heeft zijn eigen ritme

en ondanks alles

zit er nog steeds liefde in

de zin en onzin van het bestaan

 

mijn hart heeft pijn

maar het klopt

het heeft zijn eigen ritme

vertrouwen

geen vertrouwen

 

mijn hart leeft

het klopt

heeft zijn eigen ritme

ik heb het overleefd

ik leef!

 

Shasja

Keten

7 novermber 2013

 

zij was je keten

ik ben je weten

jij bent als de zon

waar een andere zich aan warme kan

maar ook aan verbranden.

valse schuldgevoelens van weleer

deden vele levens zeer.

nu heb je het punt bereikt

dat je echt vrij kunt zijn

 

en je ware zelf zult zijn

een lichtbron zoals de zon

puur en enorm sterk

verricht je op je eigen plek goed werk.

Met een liefde zo krachtig

voor de meeste te machtig

ogenschijnlijk een kleine pion

maar voor je naaste een inspiratie bron.

Samen worden we sterk

en verrichten we het werk!

 

 

Sheela

 

Adem in

 

De zin en onzin van het leven

heb de feiten gezien en gevoeld

al weet ik niet

wat ermee word bedoeld

het is inademen

uitademen

 

zo lang mijn hart klopt leef ik

ik kreeg een naam

die is ook van tijdelijke aard

mijn lichaam

het vervoersmiddel

van dit aardse bestaan

 

mijn onsterfelijk ziel

maakt er gebruik van

zo kom ik van punt a naar b

heel gedwee

 

ik doe mijn ding

ken mijn taak

ik zie

overzie

voel en kijk

vergelijk

 

Mijn levenspad

bewandel ik

obstakels verwijder ik

ik ken mijn doel

mijn pad

leef op mijn gevoel

 ik adem in en uit

tot dat mijn hart stopt

 

Shasja