Herhaling van gebeurtenissen

Shasja Angel light

Valkuilen

 

Ieder mens kent ze wel, symbolische valkuilen waar een mens in kan vallen. Je handelt zo als je altijd gedaan hebt. Niet wetend dat juist door anders te handelen, de valkuil niet meer aanwezig zal zijn. Als mens moet je toch wel veel dingen meemaken.

Soms zijn er dan overlevingsmechanisme ontstaan, die voor toen zo belangrijk waren. Het werd een manier om te overleven, je staande te houden, in deze toch wel vaak harde wereld. Wanneer je ouder wordt, zijn sommige dingen niet meer nodig. Maar toch gebruik je deze technieken nog, want ze hielpen in het verleden immers ook. Dan kom je op een punt dat je ontdekt dat bepaalde gebeurtenissen/situaties op elkaar zijn gaan lijken. Het roept dezelfde soort gevoelens op. Je handelt zoals je vroeger ook gedaan hebt. Het zelfde soort probleem doet zich spoedig weer voor en weer handel je op de zelfde manier. Herhaling van gebeurtenissen, dit gaat door, tot dat het besef komt dat deze herhaling er is.

 

Dan word het tijd om alles eens goed onder de loep te nemen. Je af te vragen waarom dit steeds weer gebeurt. En hoe jij dit als persoon kunt oplossen. Je probeert anders te handelen, maar helaas gaat het niet zo makkelijk. Oude patronen zijn vaak moeilijk af te leren. Toch is veranderingen mogelijk, stapje voor stapje. Alles begint bij het besef van deze valkuilen/herhalingen er zijn. Gun jezelf te tijd om te leren, te oefenen. Door op een andere manier te reageren/handelen. Pas dan zal het beetje bij beetje, elke keer een stukje beter gaan. Door vallen en opstaan leer je. Een mens kan veel bereiken, wanneer het leert van de gebeurtenissen. We zijn gemaakt om te leren, te evalueren. De mogelijkheid is in een ieder van ons aanwezig! Oud of jong het maakt geen verschil want je bent nooit te oud om te leren.

Vastgeroest en loslaten

 

Sommigen mensen zijn vastgeroest en hebben hun ontwikkeling stop gezet. Ze houden vast aan oude patronen, en zien hun waarheid, als de enige waarheid.

De tijd lijkt voor hun stil te staan. Botsingen met anderen liggen dan op de loer, besef wel dat je zo iemand vaak niet kan veranderen. Stoor je niet aan zulke mensen, onthoudt dat ieder zijn\haar eigen pad te bewandelen heeft. Verandering bij hun zal pas plaats vinden, wanneer zij het zelf gaan inzien. En het roer gaan omgooien. Kun je een andere niet veranderen, verander dan jezelf. Ieder mens heeft een vrije wil. Door jezelf te veranderen, kun je vaak beter met zo'n persoon om gaan. Ook kun je ervoor kiezen om de persoon in kwestie te vermeiden.

 

Soms kom je mensen tegen waar je plots behoorlijk aan kunt gaan storen. Je baalt van hun fouten, maar beseft niet dat je in een eigen spiegel zit te kijken. Het zij een spiegel uit het verleden, of dingen waar jezelf op dit moment tegen aanloopt. Neem je gevoelens dan altijd onder de loep, zoek een verklaring. Laat dan los of ga er mee aan de slag.

 

 

Loslaten

 

Het loslaten

geeft vrijheid

en ongekende rust

vaak is het een lange weg

door vallen en opstaan

 

Loslaten

soms met een traan

maar altijd doorgaan

ik dwaal in mijn dromen

die ik uit laat komen

 

Mijn bestaan

mijn leven

soms moet ik even beven

nieuw kansen

een nieuw begin

 

Een deur gesloten

een ander gaat weer open

nieuwe moed

het komt allemaal goed

los laten!

 

 

Shasja

Loslaten

 

Dingen die te zwaar op je drukken

het lijkt dat alles niet wil lukken

het begint met loslaten

niet haten

het leven is zoveel meer

ieder dag is een nieuwe kans

nieuwe mogelijkheden

blijf niet vast houden aan oude patronen

 

 

Kijk niet te veel in de toekomst

leef in het hier en nu

dit moment geeft je de mogelijkheid om opnieuw te beginnen!

kijk niet achterom

ervaar je omgeving

vel geen oordeel

laat dingen\mensen los die je onder uit halen

 

 

ieder mens heeft zijn eigen pad

er zijn geen goede of slechte beslissingen

want alles is immers een leermoment

juist de diepte punten

kunnen hoogte punten worden

onthou ieder mens is uniek

jij bent uniek

 

vul je hart met liefde

want alleen de liefde kan alles genezen

de liefde is zoveel meer

het heelt

het troost

leef in liefde.

 

 

Sheela