Dieren van uit een spiritueel oogpunt

Shasja Angel light

Dieren

 

 

Dieren zijn voor mij een belangrijk onderdeel van mijn bestaan. Ze geven me energie en bezorgen me een glimlach rond mijn lippen. De energie van een dier is puur. Niet vertroebeld door, 'wat zal een ander wel niet van mijn denken?' Nee, hun doel van het leven is simpel leven. Een Bij bestuift de planten en dat is zijn taak hier. Dieren zijn van nature niet bang voor mensen, maar door slechte ervaringen kunnen ze wel bang worden. Ze kennen geen verschil tussen goed en kwaad.

Ze handelen puur op hun instincten, die in mijn ogen vele maler beter ontwikkeld zijn dan bij de mens. Wij mensen hebben door de eeuwen heen dieren getemd, voor hun melk, vlees, hun huid of omdat ze ons konden helpen op het land. Of onze huis en haard beschermen tegen indringers. Later werden ze ook gebruik als gezelschapsdieren, zo als een hond, kat, vogels, knaagdieren. En vissen omdat het zo mooi gezicht is die vissen in een aquarium en het heeft een rustgevend effect op mensen.

 

Helaas door het handelen van de mens worden veel dieren bedreigd, zelf met uitsterven! Hun natuurlijk omgeving word aangetast, waardoor het evenwicht verstoord word. Olifant, neushorens, worden gedood voor hun ivoor. Tijgers, panters, leeuwen en andere dieren worden gedood puur voor hun vacht. Of omdat zogenaamd hun botten een versterkende werking zouden geven, het word gebruikt in medicijnen. Door illegale houtkap worden dieren ook bedreigd, de mens rukt steeds verder op in hun natuurlijkomgeving waardoor confrontaties niet uit de weg kunnen blijven. Ook door vervuiling van de mens, word menig diersoort met uitsterven bedreigd! Een triest gegeven in mijn ogen. Geld en macht is het allerbelangrijkste geworden. Zolang er geld aan verdiend kan worden, zullen mensen doorgaan met hun idiote gedrag. De mens ziet niet meer de verbondenheid met alles, ze hebben niet in de gaten dat wanneer je één schakel weghaalt als uit balans raakt.

 

Wij mensen zijn aan alles verbonden en een onderdeel van het geheel, we staan niet boven de dieren. Integendeel in mijn ogen kunnen we veel van dieren leren. Kijk maar naar een dier die mishandeld is, met veel liefde en aandacht zal het dier opnieuw vertrouwen krijgen. Het dier kent geen haatgevoelens, wraakgevoelens! Wat helaas wij mensen wel kennen, jij doet me iets aan, dus ik doe je wat terug! Oog om oog, tand om tand. We leven in een wereld vol geweld omdat we uit balans geraakt zijn. De natuur en de dieren slepen we mee in een vrije val. Een mens die kapot gemaakt is door een medemens, zal nooit meer iemand echt kunnen vertrouwen! Dieren wel, als je goed voor hun bent geven ze je alle liefde die ze in zich hebben. Vertrouwen ze je, dan kun je heel veel plezier aan ze beleven. Wij mensen zouden veel beter met dieren om moeten gaan, want we komen uit de zelfde bron.

Reïncarnatie van dieren

 

Ook dieren reïncarneren, of dat met het zelfde doel is als bij mensen weet ik eerlijk gezegd niet. In mijn ogen zijn dieren al volmaakt ook qua ziel. Maar ik weet wel dat dieren reïncarneren. Soms zijn ze zo aan een mensenlijkziel gehecht dat ze samen reïncarneren naar een volgend leven. Dat is mij overkomen, in dit leven had ik kater Silver genaamd. Het beestje voelde altijd aan wanneer er wat met mij aan de hand was. Dan ging hij plomp verloren op me zitten en week niet van mijn zij. Nu weet ik dat ik in ieder geval in mijn leven hiervoor ook al een band met hem had. In mijn vorige leven was hij mijn hondje. Mijn vriendje die me steunde op moeilijke momenten. Dat heeft hij met de dood moeten bekopen, toen één van mijn stiefvaders in een dronken bui, mij sloeg beet hij hem in zijn been. Mijn stiefvader werd zo boos dat hij het hondje zo'n trap gaf dat het diertje door de kamer vloog en tegen de muur knalde. Een paar dagen later overleed hij aan zijn verwondingen. Ook in dit leven was Silver mijn kleine vriendje, en ik was dan ook ontroostbaar toen hij overleed. Het duurde jaren en af en toe mis ik hem nog weleens.

 

Soms voel je een band met een dier van af het moment dat je deze ziet, ga er dan maar van uit dat je het beestje kent uit vorige levens. Omdat dieren over het algemeen eerder dood gaan dan de mens kunnen ze ook vaker reïncarneren. Sommige diertjes wachten net zolang boven tot ze weer herenigd zijn met hun baasje. En soms Reïncarneren ze terug bij het zelfde baasje. In het boeddhisme en hindoeïsme geloven wanneer je 'slecht' leven heb geleefd dat je terug komt als een dier, persoonlijk geloof ik daar niet zo in, in ieder geval niet voor een straf. Het zal af en toe wel gebeuren dat een mensenlijkziel in een dier reïncarneert maar voor mijn gevoel gebeurt dat zelden. Eén keer heb ik in een vorig leven dat zelf meegemaakt toen Sheela om bij me te zijn in een hond reïncarneerde.

Vlinder

 

Mei 2014

 

Een vlinder fladdert

vliegt hoog de lucht in

weg van alles

ze heeft even geen zin

 

een vlinder fladdert

en duikt een droomwereld in

waar ze kan zijn wie ze is

los laten alle pijn

 

een vlinder fladdert

zoekt haar geluk

wie weet gaat het dit keer niet stuk.

 

 

Shasja

De wolf

 

 

Ik ruik de geuren om me heen

voel de aarde onder mijn poten

het bos is mijn thuis

mijn roedel mijn familie

 

familie banden zijn sterk,

we verrichten immers samen al het werk.

Alleen ben ik zwak

en niet op mijn gemak.

 

Ik ben gebonden en toch vrij,

ik ben één met mijn omgeving,

alles is één in mijn beleving

Samen staan we sterk.

 

Mijn poten dragen me naar verre oorden,

het lied wat we zingen zit vol akkoorden.

We huilen naar de maan,

hij is onze broeder en hoort bij het bestaan

 

 

Shasja