Dieren van uit een spiritueel oogpunt en de mens

Shasja Angel light

Dieren

 

 

Dieren zijn voor mij een belangrijk onderdeel van mijn bestaan. Ze geven me energie en bezorgen me een glimlach rond mijn lippen. De energie van een dier is puur. Niet vertroebeld door, 'wat zal een ander wel niet van mijn denken?' Nee, hun doel van het leven is simpel leven. Een Bij bestuift de planten en dat is zijn taak hier. Dieren zijn van nature niet bang voor mensen, maar door slechte ervaringen kunnen ze wel bang worden. Ze kennen geen verschil tussen goed en kwaad.

Ze handelen puur op hun instincten, die in mijn ogen vele maler beter ontwikkeld zijn dan bij de mens. Wij mensen hebben door de eeuwen heen dieren getemd, voor hun melk, vlees, hun huid of omdat ze ons konden helpen op het land. Of onze huis en haard beschermen tegen indringers. Later werden ze ook gebruik als gezelschapsdieren, zo als een hond, kat, vogels, knaagdieren. En vissen omdat het zo mooi gezicht is die vissen in een aquarium en het heeft een rustgevend effect op mensen.

 

Helaas door het handelen van de mens worden veel dieren bedreigd, zelf met uitsterven! Hun natuurlijk omgeving word aangetast, waardoor het evenwicht verstoord word. Olifant, neushorens, worden gedood voor hun ivoor. Tijgers, panters, leeuwen en andere dieren worden gedood puur voor hun vacht. Of omdat zogenaamd hun botten een versterkende werking zouden geven, het word gebruikt in medicijnen. Door illegale houtkap worden dieren ook bedreigd, de mens rukt steeds verder op in hun natuurlijkomgeving waardoor confrontaties niet uit de weg kunnen blijven. Ook door vervuiling van de mens, word menig diersoort met uitsterven bedreigd! Een triest gegeven in mijn ogen. Geld en macht is het allerbelangrijkste geworden. Zolang er geld aan verdiend kan worden, zullen mensen doorgaan met hun idiote gedrag. De mens ziet niet meer de verbondenheid met alles, ze hebben niet in de gaten dat wanneer je één schakel weghaalt als uit balans raakt.

 

Wij mensen zijn aan alles verbonden en een onderdeel van het geheel, we staan niet boven de dieren. Integendeel in mijn ogen kunnen we veel van dieren leren. Kijk maar naar een dier die mishandeld is, met veel liefde en aandacht zal het dier opnieuw vertrouwen krijgen. Het dier kent geen haatgevoelens, wraakgevoelens! Wat helaas wij mensen wel kennen, jij doet me iets aan, dus ik doe je wat terug! Oog om oog, tand om tand. We leven in een wereld vol geweld omdat we uit balans geraakt zijn. De natuur en de dieren slepen we mee in een vrije val. Een mens die kapot gemaakt is door een medemens, zal nooit meer iemand echt kunnen vertrouwen! Dieren wel, als je goed voor hun bent geven ze je alle liefde die ze in zich hebben. Vertrouwen ze je, dan kun je heel veel plezier aan ze beleven. Wij mensen zouden veel beter met dieren om moeten gaan, want we komen uit de zelfde bron.

Reïncarnatie van dieren

 

Ook dieren reïncarneren, of dat met het zelfde doel is als bij mensen weet ik eerlijk gezegd niet. In mijn ogen zijn dieren al volmaakt ook qua ziel. Maar ik weet wel dat dieren reïncarneren. Soms zijn ze zo aan een mensenlijkziel gehecht dat ze samen reïncarneren naar een volgend leven. Dat is mij overkomen, in dit leven had ik kater Silver genaamd. Het beestje voelde altijd aan wanneer er wat met mij aan de hand was. Dan ging hij plomp verloren op me zitten en week niet van mijn zij. Nu weet ik dat ik in ieder geval in mijn leven hiervoor ook al een band met hem had. In mijn vorige leven was hij mijn hondje. Mijn vriendje die me steunde op moeilijke momenten. Dat heeft hij met de dood moeten bekopen, toen één van mijn stiefvaders in een dronken bui, mij sloeg beet hij hem in zijn been. Mijn stiefvader werd zo boos dat hij het hondje zo'n trap gaf dat het diertje door de kamer vloog en tegen de muur knalde. Een paar dagen later overleed hij aan zijn verwondingen. Ook in dit leven was Silver mijn kleine vriendje, en ik was dan ook ontroostbaar toen hij overleed. Het duurde jaren en af en toe mis ik hem nog weleens.

 

Soms voel je een band met een dier van af het moment dat je deze ziet, ga er dan maar van uit dat je het beestje kent uit vorige levens. Omdat dieren over het algemeen eerder dood gaan dan de mens kunnen ze ook vaker reïncarneren. Sommige diertjes wachten net zolang boven tot ze weer herenigd zijn met hun baasje. En soms Reïncarneren ze terug bij het zelfde baasje. In het boeddhisme en hindoeïsme geloven wanneer je 'slecht' leven heb geleefd dat je terug komt als een dier, persoonlijk geloof ik daar niet zo in, in ieder geval niet voor een straf. Het zal af en toe wel gebeuren dat een mensenlijkziel in een dier reïncarneert maar voor mijn gevoel gebeurt dat zelden. Eén keer heb ik in een vorig leven dat zelf meegemaakt toen Sheela om bij me te zijn in een hond reïncarneerde.

Het monster

 

Er waren geen monsters, niet onder het bed, niet in de kast! Het waren kinderlijke angsten, die een ieder van ons uit de kindertijd wel kent. Toch leerde ik monsters kennen, geen enge harige wezens, nee monsters in menselijk vorm. Het monster schuilde binnen in de mens. Verborgen, zo voor het blote oog niet zichtbaar. Op onverwachte momenten, uit het niets werd dan het monster zichtbaar. En het huisde in mensen, en niet alleen volwassenen, maar ook kinderen bleken het monster in zich te hebben. Het monster deed vreselijke dingen, ik zag het op tv, bloederige beelden van het journaal. Ik hoorde volwassenen er over praten. En ik ervoer het al op jonge leeftijd aan de lijve. Op de kleuterschool, ik had nieuwe schoenen gekregen toevallig had een ander kindje precies dezelfde schoenen. Zij vond het niet leuk dat ik dezelfde schoenen had, toen ik op mijn hurken bij de zandbak zat kreeg ik zomaar een schop onder mijn kont. Gewoon omdat ik dezelfde schoenen had.

 

Het monster betekende geweld! Geweld wat ik niet begreep. Het sluimerde in de mens en het kon zomaar aangewakkerd worden, voor mij vaak zonder echt een logische oorzaak. Het monster huisde overal, en nergens was ik echt veilig. Gelukkig was het monster niet altijd aanwezig. En hoewel ik erop verdacht was dat het monster er was, en ik probeerde te voorkomen dat het monster zichtbaar werd. Overviel het monster me regelmatig op onverwachte momenten. Het monster met vurige ogen en scherpe tanden die lag af te wachten voor een geschikt moment om toe te slaan.

 

De eerste levensjaren was in mezelf het monster afwezig, mijn geweten te sterk ontwikkeld. Wraakgevoelens, haat (dit voed het monster) was voor mij een onbekend gevoel. Toch naarmate ik ouder werd woede het monster af en toe in mij. Het monster die van zich afschopte. Toch was het monster in mindere mate in mij aanwezig, al spookte het wel door mijn gedachten en gevoelens heen. Het voedde zich met mijn woede, haat en verziekte op zulke momenten mijn lichaam en geest. Wanneer mijn monster aan de oppervlakte kwam en zich liet gelden, voelde ik me na die tijd ziek. Want diep van binnen wist ik dat dit niet de manier was om problemen op te lossen. Want geweld, roept geweld op. Toch was schijnbaar voor de meeste mensen juist het monster in mij iets wat ze begrepen. Zelfs probeerden het monster aan te wakkeren. Want schijnbaar zoekt het monster in de mens het andere monster.

 

Dieren missen het monster, wraakgevoelens zijn voor hun onbekend. Ja zeker ze doden wel, maar dit heeft altijd met overleven te maken of omdat ze moeten eten. Dieren doden niet uit wraakgevoel of haat. Geeft je toch te denken of niet? Want is het, het monsters in ons wat ons mens maakt? En zijn wij hierdoor de eenheid vergeten? Dat zou toch een heel triest gegeven zijn! En toch komt dit gevoel bij mij steeds terug.................Maakt het monster ons mens? Als dat zo is, moet er toch een mogelijkheid zijn om het monster te temmen of te vernietigen? Dan kunnen wij ook gewoon dier zijn. Zijn wij weer één met onze omgeving! Naar mijn idee is het monster alleen maar te temmen met Liefde! Laten we ons hart vullen met liefde zodat het monster weg blijft, en wij één kunnen worden met het geheel!

 

 

Ketenen

 

Ik Heb me nooit echt thuis gevoeld in de maatschappij, toch draai ik mee in de mallemolen van het leven. Ik heb verscheidene baantjes gehad maar die waren nooit echt bevredigend. Het enige wat ik bevredigend vond was vrijwilligerswerk. Een beroemde schrijfster zal ik hoogstwaarschijnlijk ook niet worden. En in de politiek gaan of BN'er worden is voor mij ook niet weggelegd. En toch probeer ik mijn steentje bij te dragen bij het grote gebeuren wat het leven heet. Het leven bestaat in mijn ogen nu eenmaal uit meer dingen dan alleen geld verdienen.

 

De maatschappij is in mijn ogen ziek, en de werkelijke normen en waarden lijken te vervagen. Medemenselijkheid is ver te zoeken, en de ego viert hoogtij! Het is allemaal ikke ikke en de rest kan stikken! Mensen hebben veel te klagen maar de meesten hebben niet eens het besef dat ze de makers van hun eigen wereld zijn! Dat we verbonden met elkaar zijn, dat ieder gedachten en alles wat je doet en zegt belangrijk is. Het leven is niet alleen consumeren, geld en macht naar jagen. Want wat is nu macht? Vaak loopt het uit de hand en is de bevolking de dupe. Geld is het enige wat nog telt waar de meeste harten warm voor lopen. En toch zijn er velen die voelen dat het anders moet, dat er zoveel meer is, saamhorigheid je medemens helpen. Niet de zwakkeren de zwaarste balk laten dragen, maar samen.

 

Naar mijn idee zijn we slaaf geworden van het gebeuren, we denken niet meer na, er word voor ons gedacht. We worden geleefd! Regels worden opgelegd die niets meer met het menselijk bestaan te maken te hebben. Het wordt tijd dat we weer de teugels in eigen hand gaan nemen, dat we elkaar gaan helpen, een nieuwe wereld gaan creëren waar iedereen welkom is. Samen staan we sterk, een wereld waar liefde, saamhorigheid de basis zijn. En denk niet ach wat kan ik hier nu aan doen, ik ben maar een onbelangrijk radje. Ik zeg dat is niet waar, kijk maar naar het uurwerk van een oude klok, elke radje is hier erg belangrijk in, haal je er ééntje uit zal de klok niet goed lopen. Ieder mens is uniek en belangrijk op zijn of haar eigen terrein. Wij mensen zijn als die klok om het te laten werken, moeten we samenwerken. Ik geloof in een beter wereld, het tij is nog te keren, maar dan moeten we ons losmaken van de ketenen die ons vast houden.

 

Angst als machtsmiddel

 

Angst het machtsmiddel om mensen te onderdrukken. Bange mensen zijn makke schapen en doen wat ervan hun verwacht word. De politiek van vandaag te dag en ook vroeger al gebruikt(e) angst om mensen mak te houden. Machtshebbers hebben dat altijd nog gebruikt, in het verleden samen met de kerk. Mensen zouden gestraft worden als ze niet dit of dat deden. Neem Jezus tot u en je zult in de hemel komen. Zo niet dan ga je naar de hel. Ook vandaag worden we onderdrukt door angst! Angst voor Rusland of de IS.

 

Een nieuwe virus is op komst, Zo worden we ook bang gemaakt door enge ziektes die deze kant op komen. Er ontstaat soms zelf een soort massahysterie. Mensen zijn bang voor hun eigen hachje, ziektes die voor mijn gevoel best wel ernstig zijn, maar door de media behoorlijk opgeblazen word. De media ook iets wat ingezet word om mensen bang te maken, vaak worden problemen van één kant belicht. De kant wat het meeste nieuws is. Of voor mijn gevoel wat de mensen het meeste bang maakt. Ook zie je bij mensen dat het hun eigenlijk niets kan schelen. Zo lang het mij niet overkomt, nou dan blijf ik lekker in mijn luie stoel zitten.

 

Van jongs af aan worden we al bang gemaakt voor dingen. Angst weerhoud ons dan ook om bepaalde dingen niet te doen. Is het niet voor de almachtige god, dan voor de politie, dat we opgesloten zullen worden of een boete moeten betalen. We gedragen ons zoals het van ons verwacht word. Passen ons aan als makke schapen. Zelden springen we uit de ban want wat zullen de buren wel niet zeggen. We houden elkaar in de gaten, want eigenlijk moeten we allemaal het zelfde zijn, want zo hoort het nu eenmaal. Doe je niet zo, hoor je er niet bij. En zo houden we onze mond, want de angst om alleen gelaten te worden, of zelf slachtoffer te worden is groter dan wat dan ook. Waar wil jij je aan verbinden? Aan je angst? Of een nieuwe koers bepalen en leven van uit het hart. Angst is immers een slechte raadgever.

Vlinder

 

Mei 2014

 

Een vlinder fladdert

vliegt hoog de lucht in

weg van alles

ze heeft even geen zin

 

een vlinder fladdert

en duikt een droomwereld in

waar ze kan zijn wie ze is

los laten alle pijn

 

een vlinder fladdert

zoekt haar geluk

wie weet gaat het dit keer niet stuk.

 

 

Shasja

De wolf

 

 

Ik ruik de geuren om me heen

voel de aarde onder mijn poten

het bos is mijn thuis

mijn roedel mijn familie

 

familie banden zijn sterk,

we verrichten immers samen al het werk.

Alleen ben ik zwak

en niet op mijn gemak.

 

Ik ben gebonden en toch vrij,

ik ben één met mijn omgeving,

alles is één in mijn beleving

Samen staan we sterk.

 

Mijn poten dragen me naar verre oorden,

het lied wat we zingen zit vol akkoorden.

We huilen naar de maan,

hij is onze broeder en hoort bij het bestaan

 

 

Shasja

licht en duister

 

6 juni 2014

 

In het licht zit duister

in het duister zit het licht

het is maar net waarvoor jij zwicht

het vlammetje brand in mij

gevoelens komen vrij

dwaal door mijn gedachten

gevoelens

hoeveel tranen nog?

Veel, veel meer

elke traan zal zuiveren

de pijn verzachten

te lang gevangen gezeten

mijn gevoelens geketend

ze komen nu vrij

met alle pijn

met beelden

maar het is van mij!

 

 

Shasja

 

 

Dagen

 

December 2014

 

Er zijn van die dagen

dan hoef je niets te vragen

dagen waarvan je denkt....

het ene hobbeltje naar het andere genomen

maar toch blijf ik dromen

 

 

Shasja

Dromer

Augstus 2014

 

Zal het ooit uitkomen

mijn dromen?

over een beter wereld

waar geen oorlog

geen honger meer is

waar het leven eerlijk en rechtvaardig is?

 

we zijn aan elkaar verbonden

door een dunne lijn

er zijn wezenlijk geen verschillen

want iedereen is gelijk

onze bloed heeft de zelfde kleur

 

onze tranen zijn het zelfde

we lopen op de zelfde aarde

moeder aarde

we ademde de zelfde lucht

we hebben allemaal eten

en drinken nodig

 

 kijk niet naar de verschillen

accepteer en respecteer de ander

laat de ander vrij

want ieder mens heeft recht om zich zelf te zijn

iedereen is uniek!

 

Shasja

 

Leven voor jezelf

 

Vaak word vergeten dat je

voor jezelf leeft

dit heeft niets met egoïsme

te maken

maar met het dieper zijn

 

Ieder mens is gekomen met hun eigen taak, doel omdat te verwezenlijken moet men gaan leven vanuit het gevoel

 

Van uit het innerlijke wezen waar alles in verborgen ligt

de kern van ons bestaan

we zijn hier niet om macht en status te verwerven

 

maar om een mooier mens

te worden

andere bij te staan in nood

een luisterend oor

of raad mee te geven

 

Niet om te oordelen of

te veroordelen

neem ieder zoals die is

kijk naar de goede kanten

van de mens

 

Probeer nooit om een ander

te veranderen

want ieder mens heeft een

vrije wil

onthou dat jij uniek bent

er mag zijn

 

Doe op je eigen plek het goede

ieder gedachten en daad word meegenomen in het geheel

we zijn allemaal één

verbonden aan elkaar

 

door te leven

met liefde in je hart

zal het leven zoveel mooier worden!

draag dit uit en het zal zich verspreiden

leer, leef en geniet.

Sheela