De mens

Shasja Angel light

Het monster

 

Er waren geen monsters, niet onder het bed, niet in de kast! Het waren kinderlijke angsten, die een ieder van ons uit de kindertijd wel kent. Toch leerde ik monsters kennen, geen enge harige wezens, nee monsters in menselijk vorm. Het monster schuilde binnen in de mens. Verborgen, zo voor het blote oog niet zichtbaar. Op onverwachte momenten, uit het niets werd dan het monster zichtbaar. En het huisde in mensen, en niet alleen volwassenen, maar ook kinderen bleken het monster in zich te hebben. Het monster deed vreselijke dingen, ik zag het op tv, bloederige beelden van het journaal. Ik hoorde volwassenen er over praten. En ik ervoer het al op jonge leeftijd aan de lijve. Op de kleuterschool, ik had nieuwe schoenen gekregen toevallig had een ander kindje precies dezelfde schoenen. Zij vond het niet leuk dat ik dezelfde schoenen had, toen ik op mijn hurken bij de zandbak zat kreeg ik zomaar een schop onder mijn kont. Gewoon omdat ik dezelfde schoenen had.

 

Het monster betekende geweld! Geweld wat ik niet begreep. Het sluimerde in de mens en het kon zomaar aangewakkerd worden, voor mij vaak zonder echt een logische oorzaak. Het monster huisde overal, en nergens was ik echt veilig. Gelukkig was het monster niet altijd aanwezig. En hoewel ik erop verdacht was dat het monster er was, en ik probeerde te voorkomen dat het monster zichtbaar werd. Overviel het monster me regelmatig op onverwachte momenten. Het monster met vurige ogen en scherpe tanden die lag af te wachten voor een geschikt moment om toe te slaan.

 

De eerste levensjaren was in mezelf het monster afwezig, mijn geweten te sterk ontwikkeld. Wraakgevoelens, haat (dit voed het monster) was voor mij een onbekend gevoel. Toch naarmate ik ouder werd woede het monster af en toe in mij. Het monster die van zich afschopte. Toch was het monster in mindere mate in mij aanwezig, al spookte het wel door mijn gedachten en gevoelens heen. Het voedde zich met mijn woede, haat en verziekte op zulke momenten mijn lichaam en geest. Wanneer mijn monster aan de oppervlakte kwam en zich liet gelden, voelde ik me na die tijd ziek. Want diep van binnen wist ik dat dit niet de manier was om problemen op te lossen. Want geweld, roept geweld op. Toch was schijnbaar voor de meeste mensen juist het monster in mij iets wat ze begrepen. Zelfs probeerden het monster aan te wakkeren. Want schijnbaar zoekt het monster in de mens het andere monster.

 

Dieren missen het monster, wraakgevoelens zijn voor hun onbekend. Ja zeker ze doden wel, maar dit heeft altijd met overleven te maken of omdat ze moeten eten. Dieren doden niet uit wraakgevoel of haat. Geeft je toch te denken of niet? Want is het, het monsters in ons wat ons mens maakt? En zijn wij hierdoor de eenheid vergeten? Dat zou toch een heel triest gegeven zijn! En toch komt dit gevoel bij mij steeds terug.................Maakt het monster ons mens? Als dat zo is, moet er toch een mogelijkheid zijn om het monster te temmen of te vernietigen? Dan kunnen wij ook gewoon dier zijn. Zijn wij weer één met onze omgeving! Naar mijn idee is het monster alleen maar te temmen met Liefde! Laten we ons hart vullen met liefde zodat het monster weg blijft, en wij één kunnen worden met het geheel!

 

Licht en duister

 

6 juni 2014

 

In het licht zit duister

in het duister zit het licht

het is maar net waarvoor jij zwicht

het vlammetje brand in mij

gevoelens komen vrij

dwaal door mijn gedachten

gevoelens

hoeveel tranen nog?

Veel, veel meer

elke traan zal zuiveren

de pijn verzachten

te lang gevangen gezeten

mijn gevoelens geketend

ze komen nu vrij

met alle pijn

met beelden

maar het is van mij!

 

 

Shasja

Leven voor jezelf

 

17 maart 2016

 

Vaak word vergeten dat je

voor jezelf leeft

dit heeft niets met egoïsme

te maken

maar met het dieper zijn

 

Ieder mens is gekomen met hun eigen taak, doel omdat te verwezenlijken moet men gaan leven vanuit het gevoel

 

Van uit het innerlijke wezen waar alles in verborgen ligt

de kern van ons bestaan

we zijn hier niet om macht en status te verwerven

 

maar om een mooier mens

te worden

andere bij te staan in nood

een luisterend oor

of raad mee te geven

 

Niet om te oordelen of

te veroordelen

neem ieder zoals die is

kijk naar de goede kanten

van de mens

 

Probeer nooit om een ander

te veranderen

want ieder mens heeft een

vrije wil

onthou dat jij uniek bent

er mag zijn

 

Doe op je eigen plek het goede

ieder gedachten en daad word meegenomen in het geheel

we zijn allemaal één

verbonden aan elkaar

 

door te leven

met liefde in je hart

zal het leven zoveel mooier worden!

draag dit uit en het zal zich verspreiden

leer, leef en geniet.

 

 

Sheela